Ingrediënten voor Pekingeend

  • Pekingeend (1 pond)
  • lente-uitjes
  • ½ komkommer
  • 2 wortels
  • Chinese crêpes
  • Hoisinsaus

Bereiding van Chinese crêpes

  • Verwarm de eend ca. 30 minuten in de oven tot het vel knapperig is
  • Haal uit de oven en laat de eend afgedekt even rusten
    Als de eend lauw is vervolgens het vlees in reepjes snijden
  • Snij vervolgens de lente-ui, in lange dunne reepjes
  • Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd in smalle reepjes
  • Doe hetzelfde met de wortels
  • Leg de Chinese crêpes in een bamboe stoommandje en zet het mandje ca. 3 minuten in de stomer
  • Leg een flensje op een plat bord, leg daarop enkele reepjes eend, wortel, komkommer en lente-ui
    Lepel hier wat hoisinsaus over en rol de crêpes op