Recept Sambal goreng telor

Ingrediënten Sambal goreng telor

4 eieren
1 sereh
3 blaadjes daun salam
1 ui
4 teentjes Knoflook
2 el Sambal Oelek
½ el tomatenpuree
1 tl Trassi
1 tl laos / 1 schijfje verse
2 kemirinoten
Ca. 1 dl santen
¼ Stukje gula djawa
Zout

Bereiding Sambal 

  1. Maak van de uien, knoflook, sambal, laos, trassi, kemirienoten een boemboe.
  2. Doe de boemboe in de pan met olie fruit die licht aan
  3. Voeg tomatenpuree, de gekneusde sereh, blaadjes daun salam toe en fruit nog 5 minuten.
  4. Doe vervolgens de santen, stukje gula djwawa en de gekookte eieren erbij.
  5. Voeg zout naar smaak toe.
  6. Laat de eieren in de saus warm worden.
  7. Snijd de eieren voor het serveren in de lengte doormidden en leg ze weer in de saus.

Eet smakelijk!