Recept Sate Ajam

Ingrediënten Sate Ajam

½ kg kipfilet/kippedijenfilet
6 teentjes knoflook, geperst
½ kopje ketjap
1 volle el ketoembar
citroensap
1 kopje olie
zout, peper

Bereiding Sate

  1. Snijd het vlees in dobbelsteentjes van + 2 cm.
  2. Doe de vleesblokjes in een kom en pers de knoflook boven het vlees uit.
  3. Voeg de ketoembar, ketjap, zout, peper, citroensap en olie toe.
  4. Meng het geheel goed door en laat het vlees hierin geruime tijd marineren.
  5. Leg intussen satéstokjes in het water zodat ze niet splijten.
  6. Rijg 3 á 4 stukjes vlees aan een satéstokje en besmeer met de overgebleven marinade.
  7. Rooster de stokjes op een barbecue/grill/oven tot ze gaar zijn.
  8. Serveer de saté met satésaus en strooi er gebakken uitjes overheen.

Eet smakelijk!