Recept Terong

Ingrediënten Terong

4 grote aubergines
2 ui
6 teentjes knoflook
1 stuk laos van 6 cm
4 blaadjes Daun Salam
1 groentebouillon blokje
2 tl. Suiker
5 dl Kokosmelk (santen)
Olie
Zout en peper

 

Bereidingswijze

  1. Was de aubergines en snijd het in schuine plakken van ca. 1 cm dik.

  2. Bak het in de olie lichtbruin en laat het uitlekken op keukenpapier.

  3. Snij de uien en de knoflook fijn en fruit het met de laos en de salamblaadjes ca. 1 minuut.

  4. Voeg het bouillon blokje en de suiker toe en zet het vuur zacht.

  5. Voeg dan de kokosmelk toe en laat het ca 2 minuten zachtjes sudderen.

  6. Zet de gebakken aubergines in een schaal en schenk de saus eroverheen.

Eet smakelijk!