Toemis kangkung (roerbak van waterspinazie)

Ingrediënten

Ca. 1 kg Kangkung
6 teentjes knoflook, fijn gesneden
2 rode lombok, fijn gesneden
4 sjalotjes, fijn gesneden
3 tl. taotjo
1 stukje trassi
olie
zout
1 tl. Suiker of stukje gula Djawa

 

Bereidingswijze

Was de Kangkung en snijd ze in stukjes. Pel de sjalotjes en de knoflook en snijd ze fijn. Snijd de lomboks in dunne reepjes.
Verhit de olie in een wok en fruit hierin de sjalotjes, de knoflook ong. minuut. Doe de lomboks, de taotjo en de trassi erbij en fruit dit nog even.
Doe de suiker erbij, voeg zout en peper naar smaak toe en doe daarna de kangkung in gedeeltes erbij. Roerbak dit alles ca. 2 minuten.

Tip: Je kunt dit ook vervangen door wilde spinazie

Eet smakelijk!