Recept vegetarische loempia's

Ingrediënten vegetarische loempia's

400 gr. spitskool,
100 gr. Worteltjes (geraspt)
300 gr. taugé,
4 teentjes knoflook,
1 prei,
4 eetl. selderij,
½ Bouillonblokje
Zout en peper
Suiker 1 tl.
1 eetl. Olie
1 ei losgeklopt
Loempiavellen

Bereiding vulling

  1. Pel voor de vulling de ui en de knoflook en snipper ze heel fijn.
  2. Was de taugé in koud water en laat uitlekken. Snijd de prei in de lengte door, was hem goed en snijd beide helften in smalle snippers. Snij de kool fijn en rasp de worteltjes.
  3. Verhit olie in een wok, fruit de ui en het knoflook erin. Voeg het vlees toe en laat even meebakken op een laag vuur (vlees moet niet bruin worden).
  4. Voeg alle groenten toe, vervolgens een ½ bouillonblokje (verkruimeld), suiker, peper en zout naar smaak en laat de vulling even smoren. Meng de selderij erdoor en laat de vulling goed afkoelen en uitlekken in een vergiet.

Loempia vouwen

  1. Leg steeds een loempiavel op een plat bord met een punt naar beneden.Schep 1 flinke eetlepel vulling in het midden, vouw het puntje eroverheen, trek het strak naar je toe en vouw de linker- en de rechterkant van het vel naar binnen. Bestrijk de punt met het ei en rol het strak op.
  2. Verhit ruim olie in de wok (of frituurpan) tot 180 C en frituur de loempia’s hierin goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer met chilisaus. 

Eet smakelijk!